Καλώς ήλθατε στο Patmos Villas,
ένα φανταστικό θέρετρο στο νησί της Πάτμου!

Το νησί της Πάτμου

Η Πάτμος είναι ένα ήσυχο νησί του Αιγαίου. Όντας το βορειότερο σύνορο του δωδεκανησιακού νησιωτικό σύμπλεγμα, βρίσκεται βορειοδυτικά της Λέρου και νοτιοδυτικά της Σάμου. Έχει έκταση 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μήκος 63 χιλιόμετρα.
Οι ακτές του νησίού μοιάζουν με μια λεπτή δαντέλα, με τέσσερις μεγάλους όρμους και πολλούς μικρότερους έτοιμους να ανακαλυφθούν.
Η Πάτμος είναι ένα νησί που αρχικά δημιουργήθηκε από την έκρηξη ενός ηφαιστείου, είναι κυρίως βραχώδες και με χαμηλό υψόμετρο (269 μ.)
Θρησκευτικού ενδιαφέροντος το νησί της Πάτμου ήταν ο τόπος όπου ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε (95 μ.Χ.), το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Για το λόγο αυτό ονομάζεται το νησί της Αποκάλυψης.
Βραχώδεις λόφοι με ήσυχες πράσινες κοιλάδες ανάμεσά τους, εναλλάσσονται με τις δαντελωτές παραλίες και τα πολυάριθμα μικρά νησιά τριγύρω της Πάτμου.
Η πεντακάθαρη θάλασσα και ειρηνικές εικόνες θα σας προσφέρουν το καλύτερο σκηνικό για χαλαρωτικές διακοπές!
Η Σκάλα είναι το κύριο λιμάνι του νησιού και κοντά βρίσκεται και το μεγαλύτερο χωριό. Στη Σκάλα θα βρείτε πολλά καφέ, εστιατόρια, κλαμπ και καταστήματα. Λίγο βορειότερα από τη Σκάλα βρίσκεται η Χώρα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Στην κορυφή του λόφου θα συναντήσετε το μοναστήρι του Ιωάννη του Θεολόγου και την μικρή μεσαιωνική πόλη. Θα βρείτε επίσης την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στα νότια του νησιού.
Συναρπαστικής αρχιτεκτονικής τα κάτασπρα σπίτια πολυτελείας είναι χτισμένα στο παραδοσιακό ύφος του νησιού και στέκονται όρθια εδώ και αιώνες.

Οι αμέτρητες παραλίες της Πάτμου περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική της Χώρας και μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές για διασκέδαση / ψυχαγωγία κάνουν το νησί της Πάτμου ένα ιδανικό και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω θάλασσας και με ελικόπτερο. Το ταξίδι σας από το λιμάνι του Πειραιά θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες με το συμβατικό πλοίο και 7 ώρες περίπου με το πλοίο υψηλής ταχύτητας.
Η Πάτμος είναι διασυνδεδεμένη με τη Ρόδο, τη Σάμο, την Κω και την Κάλυμνο. Μερικά από τα παραπάνω νησιά έχουν αεροδρόμια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενδιάμεσοι σταθμοί προορισμού.
Ο Γροίκος και η Χώρα είναι δύο από τις εννέα ελληνικές περιοχές προστατευόμενες από την UNESCO. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της ιστορίας του νησιού!

Το μικρό νησί της Πάτμου θα σας ξετρελάνει με τις δαντελωτές ακτές, τους μικροσκοπικούς απομονωμένους όρμους και τις πολυάριθμες μικρές και μεγάλες παραλίες. Όλα είναι κατάλληλα για κολύμβηση. Υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, αλλά επίσης μπορείτε να πεζοπορήσετε ως τα σμαραγδένια νερά μιας απομονωμένης ακτής!

Patmos Villas

Το Patmos Villas είναι ανεξάρτητα πέτρινα διαμερίσματα και σπίτια που βρίσκονται στο παραδοσιακό κόλπο του Γροίκου.
Η ιδέα ήταν να συνδυάσουν την υψηλή αισθητική και το πνεύμα της φιλοξενίας, κάτι κοινό ανάμεσα σε όλα τα σπίτια της Πάτμου που χρονολογούνται από το 15ο αιώνα.

Η προσιτή πολυτέλεια είναι το κύριο μας μέλημα-στόχος.

Διαμερίσματα διακοσμημένα σε πλήρη συμμόρφωση με τη Δωδεκανησιακή αισθητική, κατασκευασμένα από πέτρα και μπλε παράθυρα, κήποι γεμάτοι από βουκαμβίλιες, αρώματα και συνταγές από χειροποίητα γλυκά από την Πάτμο, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που εγγυάται να κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες.
Η επιτυχία της Patmos Villas ολοκληρώνεται από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό τους που σε συνδυασμό με την παράδοση, την αγάπη για τη δουλειά και το χαμόγελο τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν κάθε πιθανή επιθυμία σας.

Γροίκος - Κοντινά Mέρη

Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές, όπως:

Μοναστήρια

Παραλίες

Οικισμοί